De zomer komt eraan!

Dat merkten we aan alle – verrassend lange, zwoele zomerse (?) avonden, met temperaturen die bijna de warmte van de Spaanse Costa Brava evenaren en ontspannende BBQ’s in uitbundig bloeiende tuinen.

Maar de schoolse werkelijkheid is een stukje minder schoon en idyllisch... Er moet immers nog heel wat gebeuren voor wij ons kunnen overgeven aan het zomerse vakantiegevoel. Soms zijn we al  goed op weg – zie de foto van ons schoolreisje – en soms moeten we er nog even hard aan trekken.

Met rekenen zijn we op dit moment bezig met het aanleren van breuken. Dit doen we aan de hand van cirkeldiagrammen. We kunnen ook berekenen welke aantal bij een gevraagde breuknotatie hoort. Bijvoorbeeld: 2/5 deel van een school met 250 leerlingen is jongen. Hoeveel jongens zijn er? En welk deel is meisje? En hoeveel meisjes zijn dat dan?

Met spelling zijn we in de twee laatste blokken gestart met de werkwoordspelling en met geschiedenis hebben we ons gebogen over de Grote Kerk (of de Onze-Lieve-Vrouwenkerk) van Dordrecht en alle facetten daaromheen.

Wat staat ons nog te doen?

• Als u dit leest, zijn we maandag 4 juni, op excursie naar ‘De Hoge Woerd’ geweest.
  • 7 juni staat de Muziek- en Voorleesavond op het programma. Wat u te horen en te zien krijgt, is een verassing, maar de kids zijn fanatiek bezig geweest - zie hiernaast. Dank aan de gulle sponsoring van enkele materialen!
  • En natuurlijk staan de twee jaarlijkse Cito toetsen weer op het programma. Dit keer alleen voor Rekenen/Wiskunde en Spelling.

En als dit allemaal achter de rug is, mogen de leerlingen van groep 6 heerlijk vakantie houden 🙂

Groeten van juf Dogterom, juf Lankhaar.