Groep 4-5

Na het warme welkom aan Floris, die bij ons in groep 4 is gekomen, volgde weer een nieuwe leerling: Jos. Welkom in groep 5! De eerste dagen na de meivakantie was er tijd voor groepsvorming en vandaag lijkt het al alsof we niet meer zonder elkaar kunnen 🙂 
We hebben veel leuke dingen gedaan (naast het harde werken natuurlijk, want daarvoor komen we naar school). We hebben onder de warme zon kunnen genieten van het spel ganzenbord, een waterestafette en spelletjes in de gymzaal. Daarna volgde de voorleesochtend, wat ook altijd een geslaagd voorleeshalfuurtje is. De laatste week voor de meivakantie heeft het team afgesloten met het bekijken van miniaturen en een soort escape room. Goed om te zien dat er naast de goede samenwerking van de leerlingen ook onder de teamleden een goede samenwerking is 🙂

Na twee weken  meivakantie (wat qua weer voelde als zomervakantie)  moesten we echt weer beginnen. Met rekenen wordt het HTE schema behandeld en het meten met een liniaal (cm/mm). Met taal komen de woorden rondom muziek en fanfare terug en groep 5 werkt over smaak. Naast taal zijn we elke dag hard aan het oefenen met spelling. Tussendoor blijven we leuke dingen doen;  de familie Geluk heeft ons wat verteld over hun reis en plannen naar Costa Rica, we werken hard aan de voorbereidingen van de muziek en voorleesavond en over een paar weekjes krijgen we naast onze gewone lessen ook weer (beeldende vorming) les van Juf van Hierden.
De laatste boekbesprekingen van groep 5 zijn voorbij. Wat een prachtige presentaties! Leuk dat leerlingen van groep 4 (vrijwillig) mee wilden doen. Ook dat waren pracht presentaties!
De cito’s komen er langzamerhand weer aan. In de klas hebben we alle strategieën behandeld. Toch is het handig en leuk als er wordt geoefend op www.leestrainer.nl  of www.redactiesommen.nl zo leert uw zoon/dochter om de juiste strategie bij de juiste vraag toe te passen. 

Groeten van juf Hoogendoorn, meester Buijtenhuis.