Groep 4-5

Tijd voor de nieuwsbrief! Het is een gaan en komen in groep 4-5. Aan het begin van het jaar hebben we afscheid genomen van Thomas Knoop. Een paar weken geleden hebben we afscheid genomen van Inke de Jong en afgelopen week hebben we Floris Walpot een warm welkom gegeven in groep 4-5.

Naast het afscheid nemen en anderen verwelkomen hebben we de afgelopen periode ook heel hard gewerkt. Vier jongens uit groep 5 hebben meegedaan aan een ontwerpwedstrijd over ‘voedsel, energie en water’ van de Wageningen Universiteit. Helaas hebben ze niet gewonnen maar ze hebben wel een prachtig schip ontworpen.

Met Natuniek hebben we het gehad over diertjes in de sloot, diertjes in het bos maar ook over de prachtige bijen. We hebben geleerd wat een imker is, waarom bijen belangrijk zijn en hoe de bij er precies uitziet. Ook genieten we nog steeds van het project ‘kiemen-groeien-bloeien.’ De meeste tuinkers groeide direct, terwijl sommige tuinbonen nu nog op zich laten wachten. De Kangoeroewedstrijd en de Grote Rekendag zijn achter de rug. Tijdens de Rekendag mochten we naast een circuit ook inventariseren hoeveel spullen er op school waren. Werkelijk alles in de klas is geteld. Nu bijten we ons weer vast in de sommen uit ons boek.

Groep 4 is bezig met maten, keersommen van de tafel van 10 en verhaaltjessommen, terwijl groep 5 hard aan het werk is met centiliters, grammen, delen met ‘sommen met rest’ en getallen aanvullen tot 1000. De eerste boekbesprekingen van groep 5 zijn een feit. Wat worden de boeken op een spannende manier samengevat en wat laten ze ons nieuwsgierig! Zo worden wij wel benieuwd hoe het boek afloopt en willen we hem zelf ook lezen.


Wat we de volgende periode gaan doen? Koningsdag vieren - inspiratie en ideeën opdoen voor de muziek- en voorleesavond en.. meivakantie vieren!

 

 

Groeten van juf Hoogendoorn, juf Van Selm - Versloot