Groep 4-5

We praten u - aan het begin van de reis door dit schooljaar – graag even bij over de start in groep 4/5.

We heten allereerst Christlis Nsumbidi welkom in groep 5! Christlis woont in Kanaleneiland en heeft voor de zomervakantie op de Taalschool in Utrecht gezeten. Hopelijk kan je snel wennen in de groep en krijg je er snel nieuwe vrienden bij.

Groep 5 weet al veel regels en routines in de klas en hoe te werken met alle methodes; groep 4 leert dat al heel snel bij. Voor hen is de taal- en spellingmethoden namelijk helemaal nieuw.

Groep 5 krijgt dit jaar echter ook een nieuwe uitdaging. Zij doen mee aan een experiment van rekenen. Zijn krijgen fysieke instructie, maar de verwerking van de rekenopdracht gebeurt in een digitale omgeving. We hopen dat deze manier van werken een positieve invloed heeft op de resultaten en de concentratie van leerlingen en dat wellicht in de toekomst deze manier van werken verder uitgebreid kan worden binnen de school.

Zoals al eerder in de nieuwsbrief vermeld, is deze periode het thema van Topondernemers ‘Met z’n allen’. We gaan het hebben over onze families en daar hoort natuurlijk een stamboom bij 🙂

Verder maakt groep 5 als eerste jaargroep vanaf het begin de start van de vernieuwde versie van ‘Leer het Woord’ mee. Ik zag dat veel leerlingen in de vakantie hun geld al hadden uitgegeven aan een mooie map… die hoeft iets minder frequent mee naar school en zal vooral worden gebruikt voor Engelse woordjes en eventueel ander huiswerk. De agenda mag – net als het boek van ‘Leer het Woord’ – elke vrijdag mee naar school. Voor andere praktische zaken verwijs ik graag naar het informatieblad.

Als u vragen/opmerkingen heeft, weet dat de deur altijd open staat !

Hartelijke groeten,
Juf Dogterom, Juf Wiegman