Groep 1-2

‘De Baby’, als u deze woorden noemt in onze klas, weten de kinderen u inmiddels heel veel te vertellen. Van luiers verschonen tot wat er in de luiertas zit, we hebben al heel veel geleerd de afgelopen weken. We hebben woorden opgeschreven met de letters ‘V’ en ‘G’, die in de letterkoffer verstopt zaten. We spelen in de themahoek met de poppen alsof het onze eigen baby’s zijn. Schoon luiertje, nieuwe kleertjes, flesje geven, alles hoort erbij.

Met de werkjes maken we wiegjes, baby’s van klei, beschuiten met muisjes en een mama met een baby in haar buik. In de schrijfhoek schrijven we alle woorden over die bij het thema horen en in de bouwhoek proberen we een wieg van blokken voor de baby te maken. Dat is nog best moeilijk hoor!

Baby’s wassen in de klas, het kan zomaar gebeuren bij ons. Twee hele lieve baby’s, Jarïa (kleine zus van Roïsa) en Jonathan (kleine broer van Daniël Baan) werden in de Tummy Tub gewassen in de klas. Wat was dat leuk om te zien. Daarna mochten we ook nog voelen waar het ‘fontanel’ zat bij de baby’s. Weet u dat te vinden? Wij nu wel!

P.S.: Wilt  er voor zorgen dat de kinderen geen speelgoed mee naar school nemen, tenzij hier een speciale reden voor is (bijvoorbeeld iets voor verjaardag gekregen/ van papa toen hij terug kwam van zijn reis o.i.d.). Heel hartelijk bedankt alvast!

Groeten van juf Boonzaaijer, juf Van Selm - Versloot.