Groep 1-2

In de laatste vier weken voor de herfstvakantie werkten wij in onze klas over het thema: Afval.

Wat hebben we veel geleerd! We leerden hoe je afval moet scheiden en waar het naar toegaat.

Er kwamen wel drie mannen bij ons in de klas om er over te vertellen. En zij hadden hun vuilniswagen meegenomen!!!  Alle kinderen mochten om de beurt in de vuilniswagen zitten en…..ook even toeteren! Kijkt u maar eens naar de mooie foto’s die deze middag gemaakt zijn. Na de demonstratie kregen alle kinderen een kwartetspel dat ze mee naar huis mochten nemen. In de klas maakten we van klei een kliko die we daarna mochten verven. Ook hebben we met mozaïek- plakkertjes een vuilnisman gemaakt.

Net voor de herfstvakantie werd Frans van der Net 4 jaar en is hij bij ons in de klas gekomen. Sofie van der Leest is al twee keer wezen “wennen” en komt na dankdag ook bij ons in de klas. Vanaf 26 november gaan Esmee Schreudering en Jort Fortuyn beginnen met de wenmorgens.

In de komende weken gaan we werken voor het project van stichting Kimon. Deze stichting heeft een project Jedidja in Guinee Bissau. De veldwerkers willen de mensen in Guinee helpen om te zien dat gehandicapte kinderen net zo waardevol zijn als ieder ander kind. Zij organiseren kinderkampen voor deze gehandicapte kinderen zodat zij ook met elkaar kunnen spelen en uit de Bijbel horen vertellen.

Eén van de veldwerkers,  Marianne van Helden,  komt dinsdag 30 oktober bij ons in de klas! Zij laat het een en ander zien van haar werk in Guinee Bissau en zal er ook over vertellen.

Op donderdagavond 22 november verwachten we u allemaal op school! Dan is nl. onze projectavond en kunt u zien hoe wij met het project bezig zijn geweest.

Groeten van juf Van Voorden, juf Van Selm, juf Van Selm-Versloot, juf De Bruin