Groep 1-2

Na de vakantie hebben we er al weer wat weken opzitten. We werkten over de zomer met de sub-thema’s: kleding, vliegers en ijs. Bij kleding keken we naar de verschillen tussen zomer- en winterkleding. Ook keken we naar de labeltjes in onze kleding waar op staat wat onze maat is. Welke kleding is groter en welke kleiner. Bij het knippen en plakken van de kleding schreven we de maat en de prijs erbij en werd het in ons winkeltje verkocht.

Bij vliegeren keken we naar de verschillende vliegers en de mooie staarten die soms wel heel lang waren. We plakten ze van groot naar klein. 

We hebben allemaal ijsjes gemaakt die in de ijswinkel verkocht werden. Ze waren een euro per stuk en de ijsjes met bolletjes waren een euro per bolletje. Op het  reclame bord maakten de kinderen de lekkerste ijsjes met alle smaken en met veel bolletjes. Er was ook een ijsje bij met vijf bolletjes die twee euro kostte. Klopt dat? ”Die was afgeprijsd!” We hebben ook een hele domme juf. Juf Boonzaaijer had een ijsje in haar tas meegenomen. Die was natuurlijk gesmolten!! Het was allemaal sap geworden en het stokje zat er nog bij. “Die was niet gesmolten….”.  Gelukkig had ze de ijsjes voor de kinderen in de diepvries gedaan. Die mochten de knechten verkopen voor een euro in onze ijswinkel. Wat was het die middag druk in de winkel. En dan heerlijk smullen…….!   

We hebben ook woorden gemaakt die beginnen met de Z van zomer en ………Vraag het maar aan ons. 

We werken nu over de fotograaf die bij ons op school kwam. Wat had ze veel bij zich. Een camera, statief, flitsparaplu en nog veel meer. Allemaal moeilijke woorden die wij nu ook leren. We moesten staan en zitten van hoog naar laag. Dit hebben wij in de klas nagespeeld in onze studio. Daar zitten de beren en poppen ook van hoog naar laag. Iedereen moet op de foto!

Ons volgende thema gaat over de herfst………….Foto’s maken van de herfst……..Wat een kleuren!

Groeten van juf Boonzaaijer, juf Van Selm - Versloot.